Big Bang Advies

Big Bang staat voor deskundig en compleet advies op het gebied van het vervoer en de opslag van en het werken met gevaarlijke stoffen. Met Big Bang bent u verzekerd van een gedegen en duidelijk verhaal over onder meer ADR, IMDG Code en PGS. Big Bang legt op elk denk- en werkniveau uit hoe de lastige materie in elkaar steekt  en wat de wet- en regelgeving rond gevaarlijke stoffen voor u betekent.

Veiligheidsadviseur: vaak verplicht

In de beleidsregel van 2 oktober 2014 van de Inspectie Leefomgeving en Transport wordt aangegeven dat het niet hebben aangewezen van een Veiligheidsadviseur ADR een boete van € 5.000 kan opleveren. Dat is dan vaak nog maar het begin. Wanneer wel een Veiligheidsadviseur ADR wordt voorgeschreven maar er geen is aangewezen, zijn er vaak heel veel zaken binnen het bedrijf niet niet conform de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen zijn. Daar komt bij dan men zich als organisatie ook nog eens behoorlijk op glad eis begeeft aangezien een overtreding van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen meteen een overtreding is op de Wet Economische Delicten, iets dat verstrekkende gevolgen kan hebben.

Wie met gevaarlijke stoffen werkt of ze vervoert krijgt te maken met een complex stelsel aan wetten en regels. Het is een brei van wet- en regelgeving. 

Externe veiligheidsadviseur: altijd op de hoogte, altijd de juiste antwoorden

Een interne veiligheidsadviseur kent uw organisatie en dat is een voordeel.

Echter, deze taak wordt vaak toegewezen aan een medewerker die ook andere werkzaamheden heeft. Het is dan best lastig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om adequaat vragen van personeel te beantwoorden. Big Bang advies is een specialist op het gebied van de wet- en regelgeving omtrent gevaarlijke stoffen en altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarom kan Big Bang als externe adviseur u helpen om te voldoen aan wet- en regelgeving.  Ook kunnen wij sámen met uw eigen adviseur een goed advies opstellen waar iedereen in uw organisatie mee uit de voeten kan.

Bespaar met uw externe veiligheidsadviseur

Big Bang kan u geld opleveren! Afvalstoffen bijvoorbeeld moeten verantwoord worden vervoerd en verwerkt, maar vaak wordt dit voor teveel geld aan derden overgelaten. Laat Big Bang de juiste vervoers- en verwerkingsbedrijven voor u vinden en u kunt een flinke duit besparen…

Meer weten over advies?

Vestigingsplaats

Big Bang Training en Advies

Neptunesplein 133, 9401CR Assen

(+31) 06 13750088

Mail ons 

Volg ons

Neem contact op.

X